Декада української мови

Одним із запланованих заходів декади української писемності та мови у Бучацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №1 було проведення у 7-Б класі уроку – конкурсу «Мова - життя духовного основа». Конкурсні завдання складалися як з випереджувальних, так і експронтних, визначених для капітанів, членів команд та їх уболівальників.

Упродовж уроку учні розширювали і збагачували свої знання з української мови, виявляли інтерес до рідного слова, демонстрували акторські здібності, вміло висловлювали і обґрунтовували свої думки, відстоювали власні позиції і найважливіше – чесно змагались у набутих знаннях з мови. Не звичайне журі, а справжній мовознавчий Олімп очолювали учні – старшокласники – переможці різних рівнів Всеукраїнських олімпіад та конкурсів з української мови та літератури.

Очікувані результати справдилися. Та на думку вчителя, апофеозом уроку стала привітальна промова капітанів команд до ровесників з нагоди вшанування Дня української писемності. «Шановні ровесники! Мова є основою духовного багатства народу. Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Тож закликаємо всіх – і дітей, і дорослих любити, шанувати й возвеличувати нашу рідну мову. Вона – найбільший скарб народу… Нею ми спілкуємося, читаємо й висловлюємо свої думки. Не було б мови – не було б народу, не було б і нас. Люди не розуміли б те, що їм хочуть донести інші. Не – дарма нам учителі з української мови часто кажуть: «Діти, учіть рідну мову, бо без неї у житті - ніяк». Замисліться, це ж справді так… Не засмічуйте її! «Як добрий садівник доглядайте свій пишний сад», «політь бур’яни!» І де б ви не були, пам’ятайте, «що стукотить у ваших грудях грудочка любимої землі»».

Учитель української мови та літератури

Григоришин Галина Іванівна

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Cайт Бучацької загальноосвітньої
школи І -ІІІ ст. №1

вулиця Шкільна,10,
48400, Тернопільська область, м. Бучач,
Україна

Дата останньої зміни 13 Березня 2024

Цей сайт безкоштовний!